top of page

Bli kjent med mannen i kulissene

Terje Hystad overtar som administrativ leder for Lys og Salt.


Å arrangere sommerkonferanse er ingen liten oppgave. Mye skal planlegges, koordineres og organiseres - med et smil og en oppmuntring til alle som står på. Og arrangementet skal bidra til at enda flere engasjerer seg i å nå ut med evangeliet og utbrer Guds rike.


Vi (som har ansvaret for nettsiden) har derfor laget et kort intervju med ti spørsmål til Terje, hvor han forteller mer om hvem han er og hvorfor han brenner for Lys og Salt.- Hvem er Terje Hystad?


Terje: Jeg er barn av Gud og bror til Jesus, det er fantastisk. Jeg er sønn av Anne Marie og Trond Hystad med tre andre søsken, deriblant Jan Sigve. Gift med Oddny, og far til tre skjønne jenter, som har gitt meg fem barnebarn. Jeg er også bonuspappa til to.


Hvis jeg skal si litt om hva jeg bruker tiden min på, så kommer familie og Guds rike og menighet høyest på lista, tror jeg. Jeg trives med å tjene, og leder gjerne litt i lovprisning bak et piano eller en gitar. Jeg synes det er fint å få dele fra Guds Ord, og brenner etter å se at folk blir frelst, helbredet og satt fri.


Noen vil nok også gjenkjenne at jeg er over gjennomsnittet teknisk interessert. Ellers går det en del tid til trening.


- Hva jobber du med til daglig?


Terje: Jeg jobber som nestleder, markedsføringsansvarlig og prosjektleder knyttet til nybygg i Oasen Skole Holding AS. Selskapet eier og driver seks kristne grunnskoler (1.-10. trinn). Fra høsten 2023 så driver vi også to videregående skoler. Samlet er vi cirka 230 ansatte i stab og skolene.


- Hvilken menighet tilhører du?


Terje: Kristent Fellesskap Kristiansand.


Min bønn er at vi alle skal ha stor forventning til hva Gud vil gjøre iblant oss. I tillegg får man fellesskap, ferie, treffe venner, tjene sammen, spise god mat sammen og bade sammen.

- Hva er det første du gjør om morgenen?


Terje: En kaffe med Oddny, en stund i Ordet, deretter på trening (3-4 ganger i uka) og så på jobb.


- Hva ønsker du at det skal stå på gravsteinen din?


Terje: Det overlater jeg til barna mine å avgjøre.


- Når deltok du første gang på Lys og Salt?


Terje: Jeg var en gang på Stokke - tror det var 2010.


- Hvilket øyeblikk husker du best fra fjorårets konferanse?


Terje: Jeg fikk være med å be for en dame som ble helbredet i foten.


- Hva blir din rolle i årets konferanse?


Terje: Jeg har oppfattet at jeg er administrativ leder for konferansen.


- I 2023 flyttes konferansen til Grimstad. Hva kan vi forvente der?


Terje: Vi kan forvente at Gud gir åpenbaring gjennom god forkynnelse/undervisning både i større samlinger og i mindre workshops. Herlig lovprisning.


Vi er i Grimstad, så håpet om fint vær er sterkt. Det blir lagt til rette for mye godt fellesskap og trivelig leirliv. Vi satser også på aktiviteter for små og store rundt i de forskjellige campene. Dette for å legge til rette for utvikling av nye og gamle relasjoner.


Jeg må understreke at hele konferansen får et preg som vil bidra til at barn og unge trives, da trives jo de fleste andre også.


- Til slutt: Hvorfor bør folk melde seg på Lys og Salt 2023?


Terje: Under Lys og salt vil det komme viktige signaler fra Gud til oss som et apostolisk nettverk, og til de store og små flokkene over hele landet, og til enkeltpersoner.


Jeg har stor forventning til Gud, og tror Han vil berøre oss med et sterkt nærvær av Den hellige ånd. Han vil helbrede syke, rette ryggen til den som er nedbøyd, sett nytt mot i den som kjenner at man er i en "ørken", og fylle på med «levende vann» til den som tørster.


Min bønn er at vi alle skal ha stor forventning til hva Gud vil gjøre iblant oss.


I tillegg får man fellesskap, ferie, treffe venner, tjene sammen, spise god mat sammen, bade sammen.


Det kan ikke bli mye bedre enn dette!


Velkommen til Lys og Salt 19.-23. juli 2023 i Grimstad!

Comments


bottom of page